Servais, Martin en Max: alle drie goed

7 mei 2017 is voor Niels Mensink een gedenkwaardige dag, want als eerstejaars voorzitter van de Servais Knaven Classic (SKC) was het zijn vuurdoop vandaag. Hij had er maar slecht van geslapen in de nacht die voorafging, echter hij straalde van geluk toen om 12.00 uur al meer dan 750 recreatieve coureurs op pad waren gegaan in de regio Etten-Leur. Het was een beetje bewolkt, de zon stond op het punt om door te breken, een mooi moment om de glimlach van Niels eveneens daarmee te vergelijken. En de dag was nog maar pas begonnen dus het aantal deelnemers aan deze prachtige classic zou alsmaar toenemen.

Oud-profs zoals Max van Heeswijk, Martin van Steen en uiteraard Servais zelf (met 2 dochters) vulde het peloton aan, daarbij aangemoedigd door speaker Peter Tunnisen. Harry van Dijk kon zijn geluk niet op, echt zo iemand die bijna 24 uur per dag in de weer is voor dit evenement en met hem vele enthousiaste medewerkers. Zelfs de burgemeester van Etten-Leur schoot te hulp om de aanwassende (voor)inschrijvingen up to date te laten verlopen. HV Internos verzorgt zoals altijd voor de kleedgelegenheid en douches en met toevoeging van cateringbedrijf Jan Vermunt stond de fietsers een heerlijke pasta maaltijd te wachten. Kortom de naam Internos (onder ons) geeft eigenlijk al aan hoe familiair dit gebeuren al 6 jaar is.

Dit jaar had Servais mede bijgedragen aan wat nieuw routes die vooral onze zuiderburen met een bezoek zouden vereren, internationale grensoverschrijding dus. Aan de inwendige mens onderweg en bij de tussenstops bij o.a. (sponsor) Decathlon waren de drankjes, krentenbollen en bananen zeer gewild, niks was de organisatie te veel. Dankzij de medewerking van de vele sponsoren wordt deze tocht mogelijk gemaakt, zonder hen geen “koers”, de website van de SKC vertelt u er meer over. Pech onderweg wordt verholpen door de gratis reparaties (wat ook de “panne” is) door een rijwielhandel/kenner van koersfietsen. Indumij (Renault) stelde gratis bus en auto’s beschikbaar om calamiteiten, zo die er zijn/waren, opgelost te krijgen.

En wat te denken van de groep Naalden aan de Top die meedoen, maar ook een prachtige banner bij de finish hebben opgehangen. Om kenbaarheid te geven aan de tocht voor de Alpe d’Huzes. Uiteraard voor het goede doel, in deze het KWF.

Er komt wat voor kijken bij zo’n toertocht, denk alleen maar aan de vele borden, pijlen, amusement, terras, catering, afijn te veel om allemaal op te noemen. Een pluim voor de vele vrijwilligers en organisatie is zeker op zijn plaats, je moet het maar doen. De familietocht van 25 km is een onderdeel van de vele kilometers die gemaakt kunnen worden. Met gewone fietsen de paden op de lanen in met de kindjes in het stoeltje of, als ze heel stoer zijn, zelf rijdend hetgeen dit evenement nog meer cachet geeft.

Kortom de SKC heeft zijn bestaansrecht volop bewezen, mede dankzij de Stichting Wielertopsport Etten-Leur. En sinds dit jaar is de SKC ook lid geworden van de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) welke de belangen behartigt van de sportieve racefietser, mountainbiker en recreatieve fietser. Een waarborg voor veiligheid en ondersteuning bij de organisatie van toertochten (zoals deze), enz…

Als ik dan zo om me heen kijk bij de startlocatie dan besef je pas hoeveel mensen erbij betrokken zijn en wat een werk er verzet moet worden om alles goed te laten verlopen. De bewaakte fietsenstalling, de accommodaties van HV Internos, te veel om allemaal te vermelden, maar wel noodzakelijk om het succes van de afgelopen jaren ook bij editie 7 van de SKC (2018) te kunnen waarborgen.

Deze toertocht zet Etten-Leur op sportieve wijze op de kaart en de vele rijders doen daar graag een duit bij in het zakje.

Wanneer u, lezer van dit artikel, ook eens deel wenst te nemen aan dit evenement van grote klasse dan zet u alvast maar de 1e zondag in mei 2018 (6 mei) in uw agenda. En ook hier geldt meedoen is hoofdzaak, het is nu eenmaal geen wedstrijd, het genieten van de natuur en het fietsen zelf staat voorop.

Alvast tot ziens op zondag 13 augustus 2017 bij de 11e profronde van Etten-Leur een spektakel dat u niet mag missen, vermaak en spanning verzekerd.

En nogmaals, alle, maar dan ook alle medewerkers aan deze 6e SKC, niemand uitgezonderd, geweldig bedankt.

Geschreven door Hans Meesters

 

De Servais Knaven Classic op social media