Als vrijwilliger van het organisatieteam van de SKC “De Servais Knaven Classic” ben ik verheugd en ook wel een beetje verbaast, dat nadat  twee keer de fietstocht niet door kon gaan vanwege corona, we geen vrijwilligers en/of sponsors hebben verloren. Op zondag 1ste  mei zullen de toerrijders weer starten op het terrein van de handbalvereniging Internos aan het Trivium 102 te Etten-Leur.  Ook Internos geeft ons weer volop steun door hun accommodatie en hun vrijwilligers ter beschikking te stellen.

Het is toch geweldig dat bakkerij “Struys”, die het niet makkelijk heeft met bv. verhoging van de energiekosten toch weer bereid is om krentenbollen en eierkoeken ter beschikking te stellen aan de toerrijders. Ook de firma “De verse Verleiding” uit Bosschenhoofd, die geraakt worden in hun transporten met de hoge brandstofprijzen stelde weer spontaan 1.000 bananen ter beschikking. Het is gewoon geweldig als organisatie zoveel medewerking te krijgen van ondernemers uit de regio.

Op 30 april gaan we het terrein bij “Internos” de startlocatie weer opbouwen met vrijwilligers van de SWEL (Stichting Wielertopsport  Etten-Leur) en de vrijwilligers van de handbalvereniging. Ook gaan we op zaterdag  de drie lussen van de toertocht uitpijlen en zondagochtend moeten we deze weer controleren om te kijken of al de pijlen er nog staan of soms zijn gedraaid door de één of andere “lolbroek”.

Vanaf acht uur gaan dan de eerste fietsers op pad voor één, twee of drie lussen, oftewel voor 50km, 100km of 150km met achter in hun wielrenbroek een banaan en een krentenbol. De meeste hebben zich van te voren ingeschreven via de website, maar ook bij de start hebben we een tafel staan met drie dames voor na inschrijvingen. Als de toerrijders terug op het Trivium komen na een lus gereden te hebben staan daar minimaal vier verschillende pastasalades gereed van “Jan Vermunt Partyservice”. Deze pasta’s worden al jaren geweldig ontvangen door de fietsers en we zijn hier ook uniek in. Als laatste van de sponsors vermeld ik nog graag even Riny Wirix de specialist voor racefietsen, die een servicepunt heeft ingericht mocht er iets fout zijn met de fiets of gewoon om de banden op spanning te zetten.

Nogmaals hulde aan de vrijwilligers en de sponsors, die het wederom mogelijk maken om na twee jaren stil te hebben gelegen een SKC te kunnen organiseren. Uiteraard is iedereen op 1 mei van harte welkom op het terrein van Internos, ook als u zelf niet fietst. Het is leuk om te kijken en we hebben een lekker drankje gereed staan en als kers op de taart is er ook nog een gezellig stukje muziek.

Daniel van den Hooven
Bestuurslid SWEL en lid van de werkgroep SKC.

De Servais Knaven Classic op social media