De organisatoren van de wielertoertochten Mathieu Hermans Klassieker (Dongen) Koos Moerenhout Classic (Steenbergen), Marianne Vos Wielerfestival (Wijk en Aalburg), Servais Knaven Classic (Etten-Leur) en de Speer van Rijsbergen willen in 2020 nauwer met elkaar gaan samenwerken.

Vertegenwoordigers van deze organisaties en een aantal bestuurders van de verschillende gemeenten zijn met elkaar om tafel gegaan om te brainstormen hoe deze samenwerking het beste vormgegeven kan worden. Daarbij is afgesproken om laagdrempelig van start te gaan met de samenwerking.

‘De toertochten zijn individueel allemaal al succesvol, maar het is een kleine moeite om elkaars evenementen ook te promoten via social media en op de eigen website’, legt Mathieu Hermans uit. ‘Bovendien is de Vuelta, die door bijna al deze Brabantse gemeenten komt in augustus 2020, een mooie aanleiding om de samenwerking te intensiveren. Verder dragen alle vijf de toertochten het ‘Brabantse Helden’ logo, waardoor zij eveneens met elkaar verbonden zijn. Op die manier hopen we bij iedere tocht meer deelnemers aan het vertrek te krijgen. Daarnaast hopen we ook dat de gemeenten deze samenwerking willen ondersteunen, want zij hebben er ook belang bij dat meer mensen een bezoek brengen aan hun centrum.’

De toertochten worden in 2020 gehouden op de volgende data:

Mathieu Hermans Klassieker 12 april
Servais Knaven Classic 3 mei
Koos Moerenhout Classic 16 mei
Marianne Vos Wielerfestival 16 mei
Speer van Rijsbergen 7 juni

De Servais Knaven Classic op social media