Etten-Leur – Met de achtste editie van de Servais Knaven Classic, een fietstocht voor families en toerrijders, opent de Stichting Wielersport Etten-Leur  (SWEL) op zondag 5 mei een mooie wielerzomer met drie grote evenementen in de gemeente.

De deelnemers aan de naar de oud-profwielrenner vernoemde classic kunnen kiezen uit drie afstanden: 67, 100 of 140 kilometer. De routes zijn mede in overleg met Servais Knaven uitgezet. Als het even kan probeert Knaven zelf ook (een stuk) mee te fietsen. Hij heeft in elk geval toegezegd dat er damesploegen die door hem en zijn echtgenote Natascha den Ouden worden begeleid, naar de Classic komen. Ook wordt er weer gerekend op de komst van een aantal oud-renners.

De Servais Knaven Classic trok vorig jaar ruim 1.100 deelnemers. Die kunnen tussen 8.00 en 11.00 uur weer starten bij het Trivium in Etten-Leur of bij Decathlon aan de Bavelseparklaan in Breda. De organisatie verwacht dat evenals voorgaande jaren de meeste deelnemers vanuit Etten-Leur aan hun tocht door het Brabantse landschap zullen beginnen. Voor de deelnemers aan de langste afstand is er in Castelré (ter hoogte van de grens met Minderhout) een extra tussenstop ter hoogte van Café in Holland.

De Stichting Wielersport Etten-Leur wordt bij de organisatie van de Classic gesteund door de NTFU, de Nederlandse Toer Fietsers Unie die de belangen van sportieve fietsers behartigt. De Servais Knaven Classic (SKC) staat onder de deelnemers bekend als een prima georganiseerd evenement. Door de NTFU wordt de tocht gewaardeerd met het keurmerk “Extra Goed Geregeld “

Servais Knaven heeft al jaren een bijzondere band met Etten-Leur omdat hij daar op 15 augustus 2010  zijn laatste wedstrijd als beroepswielrenner reed.  De Classic is een blijvende herinnering geworden aan dat afscheid.

Inschrijven voor de Classic kan via www.servaisknavenclassic.nl

De Stichting Wielersport Etten-Leur heeft de komende maanden nog meer moois in het vooruitzicht. Op vrijdag 21 juni is Etten-Leur startplaats van de derde etappe van de ZLM-Tour. Die wedstrijd begint twee dagen eerder met een proloog in Yerseke. De ZLM-Tour dient voor enkele ploegen als voorbereidingswedstrijd op de Tour de France.

Op zondag 18 augustus is het dertiende profcriterium van Etten-Leur dat is uitgeroepen tot het grootste en beste van Nederland en door Tom Dumoulin zelfs als het beste criterium van de wereld.

De Servais Knaven Classic op social media